reede, 11. veebruar 2011

Kuidas auto kevadeni sõidukorras hoida

 Veel ei anna talv kevadele teed ja hoopis krõbedasse miinuskraadi laskuv ilm võib nii mõnelegi meist hommikuvalgel vingerpussi mängida. Kui ikka tööle rutates auto ei käivitu, on meel mõru, tüütud lisasekeldused garanteeritud ja planeerimatud kulutused silmapiiril terendamas.
Et siis aku „küps“... on esimene diagnoos. Enne kirurginoa haaramist tasuks pilk ka alternatiivmeditsiini poole heita.
Miks mitte vana aku korralikult ära laadida?
Lühikesed nn linnasõidud vaid kurnavad akut, laadimata aku võib aga  talvistes tingimustes jäätuda ning puruneda.  Uue põlvkonna Exide akulaadijad on mugavad ja oma hinda väärt. Märksa soodsamasse hinnaklassi kuuluvad Onroad laadijad on kuni veebruari lõpuni eriti heade kampaaniahindadega.
Millal peab akut laadima?
Akuhappe tihedus ja sellest tulenevalt ka aku laetus langeb vähehaaval, seda nii kasutades kui ka seistes. Väheneb ka aku pinge. Kui pinge langeb 12,4 voldini peab akut laadima.
Hoia akut heas töökorras kontrollides aegajalt aku pinget ja vajadusel laadides! Hoolitsetud ja täislaetud aku kasutusiga pikeneb ja võid olla kindel, et aku töötab nii kuidas peab.
Laadimine on lihtne, tee nii: 
Hoolitse et aku oleks kuiv ja puhas. Eriti tähtis on hoida akuklemmide ümbrus puhtana, sest vesi, õli ja mustus võib põhjustada akul iseeneslikku tühjenemist. Ühenda akulaadija akuga ning seejärel akulaadija vooluvõrku. Automaatne Onroad akulaadija hoolitseb kiire ja efektiivse laadimise eest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar